Açıklama
ZOİLOS Erken Hasat Kaba zeytin(Yamalak Sarısı), Aydın bölgesine özgü yerel bir çeşittir. Bu çeşidin çıkış noktası Aydın Karacasu ilçesi olsa da, Yenice, Başaran, Yamalak bölgelerinde yoğun olarak üretilmektedir. Meyve zedelenmeden dal sarsıcılar ile hasat edilirken modern ve hijyenik tesislerde yağa dönüştürme serüveni başlar.
Zeytinden-zeytinyağına tüm aşamalarda birçok noktada ısı ölçümü yapılarak zeytin hamurunun ve üretilen yağın 27°C’nin altında tutulması sağlanmaktadır. Erken hasat ve soğuk sıkım işleme prensipleri tam anlamı ile uygulanarak zeytinin meyvesinde doğal olarak çok yüksek oranda bulunan fenolik bileşenlerin en üst düzeyde zeytinyağına geçişini sağlamaktır.
Bu üretim tekniği sayesinde zeytinyağı damağınızda tazelik hissini uyandırmaktadır. İçerisindeki fenolik bileşenler sayesinde boğazda yakıcılık, dilde hafif burukluk ve burunda taze çimen kokuları sizi karşılamaktadır.
ZOİLOS tarafından üretilen tüm ürünler, özel iklimlendirmeli depoda maksimum 18°C – 20°C aralığında muhafaza edilmektedir.
Saklama Koşulları
Zeytinyağınızı, serin, ışık ve rutubet almayan bir ortamda saklayabilirsiniz.
Üretim Bilgileri
Asit Oranı max: 0,8
Hasat Zamanı: Erken Hasat
Sıkım Şekli: Soğuk Sıkım
Ambalaj Tipi: Dorica Cam Şişe
Bölge: Aydın-KARACASU
Hasat Yılı: 2023 Ekim
Yoğunluk: Orta Meyvemsi
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.