Açıklama
ZOİLOS Çam Balı, kendine özgü eşsiz lezzetini doğanın mucizesinden alıyor. Doğadaki hayranlık uyandırıcı iş birliğinin bir sonucu olarak ortaya çıkan bu bal türü, üretim şekli bakımından çiçek balı çeşitlerinden ayrılıyor. Arıların çam ağaçlarındaki koşnilin salgılarından ürettiği çam balı, farklı enzimleri bir arada taşımasıyla lezzetli ve zengin bir içeriğe sahip oluyor. Böylelikle doğanın değerli armağanlardan biri daha arılar vesilesiyle bizlere sunuyor.
Çam Balı ve Özellikleri Nelerdir?
Çam balı, “salgı balı” olarak adlandırılan bir bal çeşididir. Çiçek ballarına kıyasla daha koyu bir renge ve daha yüksek bir pH derecesine sahiptir. Damakta kendine özgü, yumuşak bir tat bırakır. Bu bal çeşidi, çam öz suyu ile beslenen koşnil böcekleri ve arıların organize çalışmasıyla meydana gelir.
Koşnil böceklerinin çam ağaçlarına bıraktıkları salgılar, arıların değerli enzimleriyle işlendikten sonra kovan içi faaliyetler sonucu bala dönüşür. Bu yönüyle çam balı, aktif doğal bileşen yönünden oldukça güçlü bir içeriğe sahiptir. Besin değerleri bakımından zengin olan bu bal, vücudun günlük vitamin ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunur.
Çam Balı Nasıl Kullanılır?
-Her sabah güne başlarken
-Kahvaltılarda ve ara öğünlerde
-Ev yapımı tariflerde
-Çay ve diğer içeceklerde.
-1 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır!
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.